1988 m. Vokietijos bendrovė CR3 sukūrė naujovišką metodą kofeinui iš kavos pupelių pašalinti, naudodama natūralų anglies dioksidą iš senovinių povandeninių rezervuarų. Jis buvo sumaišytas su vandeniu, kad susidarytų specialus skystis, iš kurio galima išgauti kofeiną. Šis procesas ypatingas tuo, kad yra švelnus ir ekologiškas. Šis metodas yra tikslus, jis paveikia tik kofeiną, tačiau išsaugo kavos skonį ir aromatą. Rezultatas? Kavos puodelis, kuriame dėl šio subtilaus metodo galite mėgautis turtingu skoniu be kofeino kibirkšties. Kava be kofeino, dar vadinama kava be kofeino, gaminama taikant tokius kruopščius procesus. Ji suteikia skonio pasaulį be stimuliuojančio kofeino poveikio, tinka žmonėms, kurie nori išvengti kofeino, mėgaudamiesi kava vėlai vakare ir pasirinkdami sveikesnį variantą.